I CAN'T WAIT

I helgen ska jag och min familj sticka till Stockholm för att träffa släkt och vänner. Och det ska visst bli jättebra väder, YEAH!

ECLIPSE

Inatt (klockan 23.59) ska jag, Cecilia och Astrid på premiärföreställningen av Eclipse. Jag tror den kommer att vara grymt bra, på tal om grymt: kolla in Alice bilder, HELT OTROLIGT FINA!

HARD WORK WORK

Lite surt är det att jobba inomhus  när det är dryga 20 varma grader utomhus. Men det gör inte så mycket för jag trivs så bra på jobbet, men ännu har inte mina ben och min rygg efter 8 jobbardager vant sig vid allt stående, hmm..

SOMMARTEATER






IT'S ALRIGHT

Dagen kommer inte riktigt att bli som planerat, men den kommer att bli bra ändå!

REAL THING

De här två bilderna ser nästan lite overkliga ut, som om dom nästan var målade på något vis.
Men dom är knappt redigerade.



WE HAD A GREAT TIME

Min midsommar i bildform

EVERYONE

Ha en jättebra midsommar allihopa!

MONTHS

3 månader tills jag fyller 18 år
6 månader kvar tills det är julafton



COME ON

Idag har det varit rena rama sommarvädret, hoppas det håller i sig till i helgen


MOVING FORWARD

Det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Det ända jag har att berätta att jag längtar till midsommar, men vem gör inte de!?

WHO ARE YOU!?


VILODAG

Då var det söndag igen och det dåliga vädret håller i sig. Jag håller mina tummar för att det ska bli bra på midsommar som är på fredag. Till dess fortsätter jobbandet (mitt sommarlov tog slut i torsdags) för min del mellan 8-17 varje vardag. Så nu ska jag ta och återhämta mig efter helgens händelser. Vi hörs senare, HEJ!

SEA



FÅNGA DAGEN

Idag har jag tänkt gå lite på stan, kolla på en fotbollsmatch, åka med Martin i bilen och senare på kvällen fira Emmy som har fyllt 18!

CRUISING

Min älskling klarade körkortet idag. Jag är så glad för hans och våran skull. Nu blir det ut och cruisa till några kompisar. Over and Out!


CUTEFACE

Min syrra har fått en jättegullig liten kanin, betydligt mindre än vad bilden visar. Han har blandade namn, och alla är nog lite små kär i honom. Visst brukar man säga att kärt barn har många namn!?

EARTHQUAKE

Vid 22.30 skakade marken i Skellefteområdet och enligt uppgift kändes det även i Umeå. Norran.se

Själv kände jag att hela sängen skakade och väggen intill dånade. Även en tavla rasade ner till golvet hos oss.
Kände du nått eller hände det nått hos er?


UPPDATERING

"Det har redan varit två efterskall"

Jordbävningen registrerades på stationer över hela Sverige ända ner till Lund.
- Det är ännu preliminära uppgifter, men det rör sig om 3,8 magnitud. Det är stort, nästan 4, berättar Björn Lund, forskare vid Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet.
- Det är ett väldigt stort skalv för att vara i Sverige.
Enligt den amerikanska myndigheten United States Geological Surveys (USGS) uppmätte skalvet till 4,1 på Richterskalan. Enligt dem låg epicentret cirka 95 kilometer norr om Umeå.
Björn Lund berättar att det redan varit två efterskalv, men att man inte behöver vara orolig eftersom dessa varit så små att de knappast känts.
- Det kan pågå i ett par dagar.

Det är många som har kontaktat polisen.
– Några som har ringt har berättat att de lämnade fastigheten när det började skaka. Men det här är inget nytt, området mellan Skellefteå och Umeå är ju en av landets tätaste skalvområden.

Även SOS blev nedringda
– Vi är totalt nedringda, kan du vänta litegrann, säger SOS larmoperatör, och återkommer efter ett par minuter.
– De som ringer säger att det skakar mycket, det är mest samtal från Skellefteå, Skelleftehamn och Robertsfors. Det är extra mycket från Skelleftehamn, och det är förståeligt, med tanke på att Rönnskär ligger där. De är rädda att det har sprängts i luften.

Snabb facebook-grupp
Så snart jordbävningen drog igång startade aktiviteterna i diverse sociala medier. På Facebook skapades snabbt gruppen "Alla vi som kände de legendariska jordbävningen, och klockan 23.07 på tisdagskvällen hade gruppen redan 411 medlemmar och kommentarerna duggade in.


På Ursviksgatan i Skelleftehamn, i närheten av Örjansskolan, uppstod en lång spricka i samband med skalvet. Foto: Jeanette Lövgren Norran.se


HOLIDAY

Det är så skönt med sommarlov, jag kan bara inte få nog av sommaren.

I´M STILL HERE

Just nu håller jag och Martin på att göra en fotobok ifrån vår tid i Alanya

I WANT YOU BACK

Några bilder ifrån Turkiet


SOMMARLOV

Solen skiner, himlen är blå, det är sommar, det är varmt ute och jag har sommarlov!

TURKIET

Jag kom på att Martin har alla bilder vi har tagit på sin dator hemma hos sig, så jag kan bara bjuda på några bilder som jag hade på minneskortet. Som ni ser har det inte varit strålande sol, men vackert ändå.
Idag är jag ledig och jag började dagen med ett stort glas mjölk, oj så gott det var! Och nu funderar jag på att gå ut och hitta på något kul. Jag uppdaterar mer när jag har fått tag i bilderna. Ha en bra dag, HEJ!

HELLO

Tänkte bara säga hej och att jag är på svensk mark igen. Vi har haft det underbart, förutom lite svajande väder. Men mer om det imorn när jag har hunnit packa upp och överföra alla bilder. Jag vill också passa på att tacka Astrid för ett utmärkt jobb, tusen tack tjejen! Som sagt, vi hörs imorn, GODNATT!

BILDER / ASTRID

Var ute och sprang idag. Kan vara bra att ha kameran med sig


ASTRID HÄR

 

Hej alla Emmas läsare! Det är jag på bilden (lite ego där). Medans Emma har det bra på varmare breddgrader så sitter jag här på en stol som tidigare var täckt av kläder, men som nu ligger på sängen. Vi hoppas ju så klart att Emma inte ramlat ner på jorden med flyget, utan hoppas naturligtvis på en säker landning i den fuktiga luften.

 

Är jag avundsjuk? Om jag är!

 

Får se hur mycket tid jag finner till att uppdatera lite både här och på min egen blogg. Får skärpa mig och ta mig ut och fota lite så Emma slipper skämmas över hemska bilder på sin blogg, som för övrigt innehåller så många vackra (rätt ord!) foton.

 

På återseende!


HEJDÅ SVERIGE!

Hej alla där ute, om dryga 8 timmar lämnar jag och Martin Svergie för varmare väder.
Medans jag är i Turkiet och solar och badar kommer min snälla vän Astrid att gästblogga lite då och då.
Tills vi hörs igen får ni hade så bra, HEJDÅ!


1

Imorgon lämnar vi Skellefteå