MY CAMERA HAS LEGS

En kamera på egna ben är alltid bra att ha! Det tycker jag i alla fall. Jag är väldigt nöjd med detta formbara stativ som jag fick av Coolstuff genom en tävling där jag, Astid och Lisa var med i. Snacka om värt! Gratis stativ, det borde alla få

Diggikameran var inte så bra märkte jag. Jag tror att både jag och digitalkameran verkar lite pömsiga, så  sömn skulle sitta fint. Godnatt


FEM SNABBA

Det går inte att gå miste om att hösten är på väg. Iaf inte om man kollar ut så här dags, vi den här tiden ( runt tio snåret) på dygnet är det alldeles kolsvart, det är ett tydligt tecken på att sommarn är över. Men väl på dagen kan man börja skymta gula nyanser i löven. Jag gillar hösten, så det är ingen hängläpp för min del. Jag tycker den är mysig och den vackraste årstiden. Kanske det roligaste av allt, jag fyller år i September.

Här bjussar jag på fem bilder som jag tog med min nya kamera förra året. Helt bortglömda fram tills nu




@ MARTINS PLACE

Här sitter jag vid datorn och tar en paus ifrån min engensla läxa. Har en läxa på 7 sidor som man ska kunna svara på ca 7 frågor + 35 glosor +++ ett papper med nå sätta-in-rätt-ord. Kuligt värre, om ni inte redan förstod det så kan jag säga er att det är jätteskönt med en paus.
Förhoppningsvis kommer läxan att göras bort på direkten efter detta inlägg. För då blire förmodligen nått/några True Blood avsnitt. Jag och Martin har sett 6 avsnitt och jag tycker serien bara blir bättre och bättre. Så till alla er som missade avsnittet i onsdags, gå in på SVTs hemsida och leta efter SVTplay och kolla in första avsnitten.
Insåg just att mina senaste 4 inläggen har varit utan bilder (tagna av mig), så det kommer att bli ändring på den saken. Hej

DALMATIN

Ni kanske tror att jag ska få en hundvalp pga rubriken, men så är det inte. Tyvär är det så att jag har börjat flagna, främst på axlarna och ryggen. Trots jag har smörjt in mig och smört in mig så  ser jag alldeles fläckig ut. Aja, så kan det bli ibland.
Nu ska jag iaf in till stan för att kolla in nya Gina Tricot, därefter cyklar jag vidare till min sjuke Martin. Käkar och chillar där tills det närmar sig middagsdax. Resten av kvällen är oplanerad så vi får ta den som den kommer. Hej Hoj!

BEFORE TODAY

För er som vi veta min vad jag tyckte om True Blood, ni kan kolla hit! Jag tycker att den var helt okej, en aning snuskigare än vad jag trodde. Men en sak som inte går att missa är att den påmioner om Twilight (eller kanske det är tvärtom) med att en tjej blir kär i en vampyr.  Av den timme jag såg av serien så lyckades den fängsla mig tillräckligt mycket för att jag ska fortsätta följa True Blood. Det tycker jag att alla ska ta och göra, iaf ni som som gillar Twilight ;)


True Blood?                                               Twilight?


MITTIVECKAN UPDATE

Tänkte bara säga hej och berätta snabbt om några grejer. Jag kan börja med att nämna en serie som ni kanske har hört talas om, nämligen True Blood. Serien har premiär ikväll på SVT 1 klockan 22.00. Bland annat Alexander Skarsgård är med, så då vet ni det.
Och nu till de andra. Snart nalkas det matfeber här i Skellefteå, för imorgon drar Matfesten igång och pågår till söndag. Det brukar vara en riktigt matglädje, så jag funderar på att pallra mig dit i helgen. Oj vad mycke mat, mat, mat det blev. Ett passande och viktigt motto: Äta bör man annars dör man!
Annars så rullar skolan på bra. Schemat såg hemskare ut än vad det var, tur det! Jag hade för första gången filosofi idag och jaa jag kan säga att det var speciellt. Och tänk bara på hur det ska gå med betygsättningen. Det måste bli flummigt värre.


Två jättefina bilder jag hitta på datorn som jag inte kommer ihåg fotografen/hemsidan
Blev verkligen fotosugen nu. Måste ut och "klick"a lite, hejs

MORE MORE MORE



Nu har jag fixat en header tack vare Astrid & Lisa, tack ska ni ha! Och detta betyder då att bloggen inte kommer att läggas ner. Så fortsätt kika in

KANON CANON

Hejsan svejsan, som ni kanske förstår är jag tillbaka på hemmaplan. Jag har haft en superduper vecka i Medelhavet. Tack vare min kära kamera så kan jag dela med mig av resan till er.


Tidigt på lördagsmorgonen lyfte planet som tog oss söderut

Vi möttes av stålande sol och fuktig varm luft. Här har ni utsikten från vår balkong

Vi bodde på ett jättemysigt hotell

Bara några minuters promenad från hotellet fanns det en km-lång vit sandstrand med turkost vatten. Kunde inte ha blivit bättre!

Vatten var jätteklart

Förutom all solning...

...och all badning så...

...spenderade en hel dag på Aqualand, fy tusan vad de var kul

På kvällarna gick vi ut och åt god mat. Jag levde i sort sätt bara på kyckling, pasta och pizza...

...och litervis med COLA


Kvällarna bjöd också på show och då snackar vi riktig SHOW

Sedan träffa vi på en grym snubbe...
...som var skitbra på att måla med sprayburkar, vad nu det kallas med ett ord

Efter många härliga dagar åkte vi tillbaka till Stockholm och där vidarehemmåt och anlädde runt 1 i natt. Jag hade nog kunnat stanna några dagar till :P


Men nu är man tillbaka till verkligheten och skolan väntar imorn. Det var allt för den här gången. Tack och adjö!


YES

Joo, jag lever för fulla muggar. Solen har inte tagit kol på mig än. Dagarna består av massor sol och bad. På kvällarna går vi ut på mysiga resturanger vid havet. Jag har det verkligen bra i de 30-35 graderna. Tråkigt nog återstår det bara 2½ dagar här på Mallorca. Oj nu måste jag verkligen skynda mig och kila iväg. Ni (flesta) får ha en bra sista sommarlovskväll. Hörs snart!
Hälsningar från värmen

HEJDÅ

Nu sticker jag till Mallis, ni får hade så bra här hemma.
Hörs om ett bra tag

DEUX

I princip finns det ingen mening med detta inlägg

Det finns kvällan då man inte har någonting att göra och orkar inte gå och lägga sig, ni kanske känner igen er!? Och då sätter man sig såklart framför datorn, det blir min beskrivning av vad har gjort de senaste 2 timmarna. Förutom att jag har försökt komma på nå vettigt att skriva har jag även lyckats göra av med några hundralappar. Jag har nämligen (äntligen) skickat ca 45 bilder på framkallning men även gjort en beställning av ett par skor från Din Sko. Känns lite spännande för jag brukar inte beställa så mycket.
Aja, sängen kallar. Godnatt!



SPADER

Inte kul

Fick just syn på mitt kommande schema inför årskurs 2. Och jag höll på att tappa hakan. Det är det värsta schemat jag har sett. Jag kommer typ att bli  helt slutkörd efter bara några veckor :O

TWO NEWS

Det visste ni kanske inte

Att igår kraschade en buss i en viadukt när den skulle köra under Skelleftehamnsleden. Högsta tillåtna höjd där är 3,5 meter, bussen var cirka 4,2 meter hög. Hela övre delen kvaddades våldsamt när bussen träffade bron. Som tur var kom ingen person till skada.
- Bara minuten innan gick två personer av bussen, säger Skelleftebuss verksamhetschef Christian Linder.

Taget från norran.se

Men nu till den mer glädjande nyheten. Jag och min familj (på mammas sida) kommer att bege oss till Mallorca. På fredag kör vi ner till Stockholm för att sedan kunna flyga på lördag till det varma landet Spanien. Vi kommer att resa med en trevligt familj som vi har kännt sedan lång tid tillbaka. Förhoppningsvis kommer man att vara brun när skolan startar ;P

Vårat hotell

Ha en bra dag!

VARSÅGOD

Här har ni:


Näckrosor

MästarN

Självaste mästerfiskare i egen hög person

Man ser inte direkt proffsig ut

Men jag lyckades ändå få fisk :D

Glittrande vatten

Martins pappa, en riktigt storfiskare!

Fiskfena

En fiskelina som lyckade komma med på bild

Just de, jag har något att avslöja, vi tar det i nästa inlägg.
Tack för mig, tjohej!

HOME SWEET HOME

Tänkte bara säga

Jag haft det jätte härligt ute i naturen det 4 senaste dagarna.
Men nu ikväll ska jag ha en  riktigt myskväll, höres imorgon då jag delar med mig fler bilder.
Här har  ni en bild ifrån fiskeresan

SO LONG

Snart bär det av

Idag pallrade jag och Martin till staan, trotts vädret. Efter en timme skiljdes vi åt och då passade jag på att fara till Kyrkholmen och träffa Astrid. Givetvis åt vi våfflor och goda var dom minsann! Sedan var det dags för mig att fara hem och packa inför fisketuren. Så nu är allt packat och klart.
Vi far tidigt imorgon och kommer hem på söndag,  ni kan räkna med no update under den tiden. Men troligtvis på söndag kommer bloggen att vara fylld med fiskebilden.

bild från deviantart.com

ONE TWO THREE

Vi lever i ett fritt land

Så stirra hur mycket ni vill :P


3 av 54 bilder jag kommer att framkalla, blir första gången sen jag köpte min kamera ( hösten -08). Verkligen på tiden

Vi hörs innan torsdag, för då  far jag,  Martin och hans pappa på en fisketripp :)
Hej så länge!

GALNA SJUKAN

Hinner bara säga att jag har haft en toppen helg


Photos by Emma

KOPPARHUSET

Tyck till

Det har varit mycke snack om Skellefteå Krafts nya hus, eller iaf mycke prat om dess utsida. I Oktober kommer Kopparhuset att vara klart. Här har ni chansen att säga precis vad ni vill om denna byggnad. Hur fult? Hur fint? Hur opassande för Skellefteå? Eller nått i den stilen.
Själv kan jag bara tänka på hur fina kyrkorna måste ha varit innan taken ärgade (= gå från kopparfärgat till mörkgrönt)

- Om terroristerna i USA hade försökt köra in flygplanen i det här huset så tror jag nog att det hade stått kvar, säger Kurt Nyström entrepenör.

Bild tagen nån gång